Elevhem

Uppsala yrkesgymnasium Jälla elevboende finns till för att ge bättre förutsättningar att klara sina studier för de elever som har lång resväg till skolan.

Då vi har begränsat antal platser så är prioriteringen framförallt avståndet, men även förutsättningarna att klara ett kollektivt boende med allt vad det innebär. Se gärna boendet som en sluss till ett externt boende i åk 3. Vi uppmanar alltid till en flytt efter två år på Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Avtalet skrivs på ett läsår i taget. Därefter görs en ny översyn efter de förutsättvingar som råder just då. Det finns därmed ingen garanti för boende under tre år på Uppsala yrkesgymnasium Jälla elevboende.  

Pris

Det finns två olika rumstyper:
1) enkelrum 2500 kronor/månad
2) del i dubbelrum 2200 kronor/månad
Frukostkuponger finns att köpa hos husmor fr o m ht 2016. Ingen extra avgift för hund tillkommer. För boenden med häst tillkommer 200 kr/månad. Elevhemmet är stängt samtliga helger och lov (gäller ej elever med häst).

Tillsyn

Tillsyn har vi mån-tor. Inga fasta tider, ofta med övernattning. Vi är tre personer som har tillsyn en vecka i taget. De andra två heter Lena Sahlin och Åsa Sandberg. De jobbar också heltid på IM-programmet.

Städen av kök och toaletter sköts av de boende då de får städveckor tilldelade. Prata gärna redan nu med era barn om hur viktigt det är att detta sköts bra. Tillsynen städar korridor, trapphus, tv-rum, tvättstuga och all/pingis-rum. Viktigt också att poängtera att det ska vara tyst på elevhemmet efter 23:00. Är man inte mogen att efterleva de regler som finns så får man flytta hem igen. På fredagar ska elevhemmet vara tomt på boende från 17:00.
Inflyttning sker måndag 18/8 från 07:00-20:00. All kontakt runt elevhemmet går genom Christer.

För mer information kontakta:

Tillsynsmobilen: 073-6009194
christer.brandin@uppsala.se eller 073-600 91 96
 
Det finns även elevhem inne i Uppsala som ligger på Töväders- och Solskensgatan, nära Gränby centrum. Där bor du i dubletter, 3-4 bäddar med tillhörande kök, vardagsrum och toalett.
För elever med funktionsnedsättning finns elevhemsboende med personalstöd centralt i Uppsala. För mer information kontakta Helén Hjalmarsson, 018-727 54 81, helen.hjalmarsson@uppsala.se

OBS: inflytt för hösten sker fredag 18/8 mellan kl 07-17. Detta gäller såväl nya som gamla elever. 

Om annan dag önskas så ringer ni Christer på 073-600 91 96. Ej lördag/söndag.

17 augusti 2017