Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en gymnasieexamen (yrkesexamen). Jälla erbjuder en utbildning med inriktning mot personbil, inriktning karosseri och lackering samt inriktning lastbil och mobila maskiner.

Mekaniker

Du får hos oss möjlighet att erhålla en gedigen gymnasieutbildning samtidigt som du lär dig ett yrke. Vi tror att du lär dig praktiska saker bäst genom praktiska övningar. Därför erbjuder vi kvalificerad undervisning i våra nyrenoverade och fullt utrustade verkstadshallar av erfarna yrkeslärare i nära samarbete med branschen. Du behöver inte ha några förkunskaper, vi lär dig från grunden.

 På Jällagymnasiet kan du välja mellan 3 olika inriktningar:

TraktorerVerkstaden

 

 

 

 

 

Du får diagnostisera, reparera och serva olika fordon. De olika inriktningarna ger möjlighet till jobb som t.ex. personbilsmekaniker, bilskadereparatör, lastbilsmekaniker, lackerare eller maskinmekaniker. Du kan börja jobba direkt efter din gymnasieutbildning eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa de kurser som krävs för en grundläggande högskolebehörighet.

På yrkesprogrammen är de gymnasiegemensamma ämnena engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska eller svenska som andraspråk. På yrkesprogrammen läser du fler yrkesämnen, så kallade karaktärsämnen, och mindre av de ämnen du läst i grundskolan.

10 november 2016